Zapri

Vaša košarica je trenutno prazna.

Košarica

Optimizacija spletne strani
Izdelava zahtevne Joomla spletne strani

Optimizacija spletne strani

Optimizacija spletnih strani je naša dodatna storitev, ki je namenjena optimizaciji in pozicioniranju spletnih strani v iskalnikih in imenikih. Gre za enega najpomembnejših dejavnikov pri procesu izdelave oz. oživljanja in vzdrževanja spletne predstavitve

Cena: €250,00

:

Navadno odposlano na: test

Izberite paket Osnovni Napredni

SEO svetovanje in analiza

 • analiza vaše panoge
 • analiza vašega najbližjega konkurenta
 • analiza povpraševanja in ponudbe

da

Do 3 ključne besede

da

Do 10 ključnih besed

Prilagoditev spletne strani iskalnikom
 • analiza spletne strani in priprava ključnih besed
 • urejanje meta naslovov, meta opisov in optimiziranih naslovov
 • opremljanje slik z alt oznakami
 • urejanje obstoječe vsebine z izbranimi ključnimi besedami
 • urejanje navigacije in notranjih povezav
 • vzpostavitev merjenja in statistike

da

da

 • dodajanje nove optimizirane vsebine (klici k akciji, pasice, gumbi itd.)

Do 2 strani A4 formata

Do 5 strani A4 formata

Izgradnja povratnih povezav
 • vpis strani v iskalnike (Google in Najdi.si)
 • vpis strani v spletne direktorije in spletne imenike

Do 5 vpisov

Do 10 vpisov

 • izdelava in vzpostavitev poslovnega profila
  na socialnem omrežju Facebook
 • izdelava in vzpostavitev poslovnega bloga

da

 • Objava vaših videov* na spletne strani z video vsebino
 • Video je potrebno dostaviti v formatih .WMV, .AVI ali .MOV
Do 2 Video objavi

Do 5 Video objav

Cena

250 €

350 €

Kaj je SEO?

SEO (search engine optimization) optimizacija spletnih strani je v proces v katerem s pomočjo specifičnih metod in znanj povečamo berljivost in razpoznavnost spletnih strani in jih prilagodimo načinu razmišljanja umetne inteligence. Poglaviten cilj seo optimizacije je povečanje količine spletnih obiskovalcev na račun odličnega prikazovanja v iskalniških rezultatih (zadetkih), fokusiranih na točno določeno storitev ali produkt, ki jo/ga okaraktizira določen iskalni niz.

Seo je posledica raziskovanja iskalniških procesov, oziroma njihovih algoritmov ter metod po katerih iskalniki rangirajo, oziroma razvrščajo spletne predstavitve. Gre pravzaprav za razkrivanje, oziroma analiziranje lastnosti določenega iskalnika njegovih algoritmov - (google, yahoo, itd...) s pomočjo statističnih analiz in primerjav. Naloga seo »optimizerjev« je preučevanje iskalniških pravil in algoritmov ter prilagajanje spletnih predstavitev tem pravilom.

Po pregledu obstoječega stanja vaše spletne strani v večini primerov ugotavljamo, da le-ta ni optimizirana za dosego boljših rezultatov v spletnih iskalnikih. Na podlagi podobne analize ter analize vaših konkurentov, bomo dobili jasnejšo sliko o trenutni situaciji oziroma poziciji v korenskih zadetkih iskalnikov. Pri analizi spletne strani upoštevamo veliko različnih elementov, ki jih dobimo iz vaše spletne strani in strani vaših konkurentov, ki se po posameznih ključnih besedah uvrščajo na najvišja mesta. Ko dobimo celotno »sliko« obstoječega stanja, se na podlagi tega odločimo in izdelamo optimizacijsko strategijo, ki jo nato implementiramo. Strategija obsega optimizacijo elementov, torej neke vrste popravkov oziroma izboljšav, ki jih uvedemo na vaši spletni strani.

Pri tem je zelo pomembno, da se zaradi boljših rezultatov lotimo analize in optimizacije ločeno, torej za vsako ključno besedno ter za vsako podstran vaše spletne strani posebej.

Kaj bomo storili, da bo vaša spletna stran optimizirana?
 • vašo spletno stran bomo najprej temeljito analizirali.
 • Skupaj z vami bomo naredili izbor ključnih besed, ki so pomembne za vaše poslovanje in preverili njihove pozicije na najbolj obiskanih iskalnikih.
 • preučili bomo prednosti in slabosti vaše spletne strani v primerjavi z vašo konkurenco. Primerjali bomo tekste na spletni strani, opise, naslove, ključne besede, število povezav z drugih strani, itd.
 • poskrbeli bomo za pravilno poimenovanje posamezne podstrani, povezav in slik na vaši spletni strani.
 • opravili bomo optimizacijo tekstov glede na izbrane ključne besede.
 • določili bomo meta oznake, ki so pomembne pri delovanju iskalnikov.
 • namestili vam bomo dodatne ekstenzije


Pri samem postopku optimiziranja bomo iz vaše strani potrebovali koordinatorja, ki nam bo v pomoč pri tehnični izvedbi, ki se izvaja direktno v kodi vaše spletne strani. Poseg v kodo vaše spletne strani oziroma spremembe, ki bodo izvede kot posledica optimizacije ne bodo vplivale na vizualno (grafično) podobo vaše spletne strani.

Optimizacija spletnih strani za iskalnike

Dejstvo je, da uporabniki Interneta uporabljajo spletne iskalnike (npr. Najdi.si, Google.com ipd). Največ obiskovalcev spletnih strani ustvarijo iskalniki (po raziskavah več kot 90%). Torej, ko nekoga ali nekaj iščejo, vpišejo tisto ključno besedo v spletnih iskalnik. Le tisti zadetki in prikazi, ki se bodo prikazali na prvi ali nekaj prvih straneh iskalnika bodo uspešni.

Potrebna je optimizacija spletnih strani. Optimizacija z različnimi metodami. Pri tem so seveda ključne metode skrivnost vsakega podjetja. Mi ne garantiramo, da boste najboljši in vedno na 1. mestu, saj so za to odvisni še mnogi drugi faktorji. Garantiramo pa vidno izboljšanje v okviru tistega, kar se z vašo dejavnostjo, da narediti.

Uspeh pri tem seveda ni samo rangiranje po ključnih besedah, "meta tagih", HTML kodi, opisih in podobno. Za popoln uspeh je potrebna celovita strategija. Boj s spletnimi iskalniki je namreč stalen. Dnevno prihajajo nove spletne strani, vaša konkurenca izboljšuje svoje spletne strani ipd.

Pogosta vprašanja in optimizacija spletnih strani za iskalnike

Izdelati najlepše grafično oblikovano spletno stran ni dovolj. Videti jo morajo tudi potencialni kupci. Iskalniki namreč prikažejo tisoče ali celo milijone zadetkov, prva stran v zadetkih pa največkrat prikaže samo deset najpomembnejših.

Kako torej priti med »Relevantne« zadetke?

Z razvojem iskalnikov se je pojavil pojem, ki ga imenujemo naravna optimizacija spletnih strani. Z njo se poskuša spletno stran uvrstiti čim višje v zadetkih iskalnika. Ker večina uporabnikov v Sloveniji išče informacijo z uporabo iskalnikov Google ali Najdi.si, si želijo podjetja najvišje uvrstitve in tudi ciljnih uporabnikov prav na teh dveh straneh. Vse povezave pa žal ne morejo na prvo stran zadetkov. Število povezav na vrhu zadetkov je omejeno in zahteva včasih tudi uporabo oglaševanja na spletnih iskalnikih. V Sloveniji še veliko spletnih strani ni optimiziranih in pomen oglaševanja na spletnih iskalnikih je manjši kot zunaj Slovenije. Prav zato lahko z naravno optimizacijo dosežemo odlične rezultate. Obstajata dve vrsti glede na prisotnost na sami spletni strani ali zunaj nje.

Osnove uporabe meta oznak in kaj je meta oznaka?

Obiskovalci na spletu na samih spletnih mestih ne vidijo meta oznak. Njihova vsebina je skrita v programerski kodi. Lahko jo preprosto vidite, če v meniju »Pogled« kliknete »Izvorna koda strani« (v brskalniku Firefox je bližnjica Ctrl+U, v Internet Explorerju v meniju pod »View« kliknete na Source). Za šolski primer meta oznak dodamo le dve meta oznaki (opis spletne strani in ključne besede)

Zakaj so meta oznake pomembne?

Kot bomo videli, v dejavnikih dobre optimizacije spletnih strani meta oznaka poskrbi za osnovno ogrodje opisa spletne strani.

Napisani so med kodno vrstico

<meta> </>

Katere dejavnike upoštevamo pri optimizaciji spletnih strani?

Spoznali boste tri pomembne dejavnike optimizacije strani, ki so bili še posebej pomembni v preteklosti. Vsi so v kodi spletnih strani napisani med kodno vrstico

<head> </head>


2. Kaj je opis spletnega mesta?

Zakaj iskalniki upoštevajo tudi opis spletnega mesta?

Iskalnik je v osnovi računalniški program in zazna vsebino spletnih strani, vendar pri tem ni idealen. Če naredite opis spletnega mesta, boste iskalniku olajšali prikaz vsebine vaše spletne strani.

Kakšen je sodoben pomen opisa spletnega mesta?

Če je bil opis v preteklosti eden izmed treh najpomembnejših dejavnikov (opisani so v točkah 1-3), pa so iskalniki napredovali in se razvili, tako da preprečujejo pretirano uporabo ključnih besed in opise spletnih strani. Toda to ne pomeni, da jih smemo zanemariti. Povezati morate opis spletnega mesta, ključne besede in – kar je najpomembnejše – tudi vsebino spletne strani. Pomembna je celotna kombinacija in ne samo določitev opisa spletnega mesta.

 

3. Kaj so ključne besede spletnega mesta?

Ključne besede so bile v preteklosti poleg naslova in opisa spletnega mesta najpomembnejši dejavniki. Še vedno si boste izboljšali uvrstitev v iskalniku, če boste uporabljali ključne besede , ki so omenjene tudi na sami spletni strani.

Koliko ključnih besed je smiselno uporabiti?

Število ključnih besed ni več skrivnost, saj uredniki iskalnih podjetij za pregledovanje spletnega mesta uporabljajo drugačne sodobne kriterije za ocenjevanje. Če sta bila v preteklosti opis in ključna beseda ključna za pomembnost, pa ključne besede niso edini kriterij, zato sami iskalniki priporočajo le npr. do 20 besed oziroma po drugih kriterijih 225 znakov. Ključne besede ločite z vejico in naj bodo vse v eni vrsti. Če se vaša vsebina ne bo ujemala z iskalno besedo, ne boste izboljšali uvrstitve. Če neprimerno uporabljate načine, spletna stran lahko oceni spletno mesto z oznako spam, kar znižuje možnost nadaljnjih dobrih uvrstitev.

4. Uvrstite se višje v iskalniku z optimiziranim naslovom in podnaslovom

Iskalniki in naslovi oz. podnaslovi

Razvijalci spletnih strani smo v preteklosti enostavno uporabljali poudarjen tekst, ki je bil obdan z oznakama

<h1>Glavni naslov</h1>

oz. njene različice podnaslovov (npr. h2, h3,h4,h5). Naš, poudarjeni tekst, smo ločili od tistega, ki ni bil vizualno poudarjen. Z razvojem iskalnikov pa je to postal pomemben dejavnik, ki vpliva na višjo uvrstitev, kar lahko razvijalci spletnih strani uspešno izkoristimo.

Kako uporabite naslove za višjo uvrstitev? 

Ko sestavljate vsebino spletne strani, za uporabite pomembne ključne besede, ki pa jih ne smete ponavljati. Naslovi se pišejo za obiskovalce spletnih strani in se oblikujejo v besedilu. Ker pa iskalniki upoštevajo naslov kot pomembno besedilo, ga uporabljajo tudi za opis spletne strani. Nekateri razvijalci celo priporočajo tudi uporabo ključne besede kot prve besede v naslovu. Nikoli ne smete zanemariti uporabe naslovov za uvrstitev v iskalniku.

 

5. Kako slikam dodajajte tudi njihova imena?

Kaj je atribut alt?

Vsaka slika ima tudi možnost opisa. Oglejmo si primer slik in prikaz atributa alt oznake:

<img src="/moja_slika.jpg" alt="Besedilo z opisom slike" />

Vsebina atributa alt oznaka se vidi, ko se spletna stran nalaga, in tudi, ko gre uporabnik z miško preko same slike.

Ali je Alt oznaka najboljša rešitev?

Spoznali ste pet pomembnih dejavnikov, ki pa se morajo dopolniti z naprednimi, sodobnimi tehnikami. Uporaba atributa alt je še posebej pomembna pri navigaciji, saj današnji iskalniki bolje uvrstijo tiste spletne strani, ki imajo v svoji navigaciji tekst in ne slike. A čeprav uporabimo sliko (npr. gumb) v navigaciji in atribut alt , to še ne bo dovolj. Rešitev je v šestem dejavniku.

 

6. Kako uporabimo besedila za povezave in gumbe?

Kaj je besedilo v povezavi? 

Besedilo v povezavah imenujemo v angleščini anchor text. Ta tekst bo viden v povezavi na spletni strani; nanj je možno tudi klikati. Je pomemben dejavnik izven spletne strani in na njej, saj vpliva na njeno uvrstitev v iskalniku.

Oglejmo si primer besedila za povezavi na spletni strani:
,,Naši primeri optimizacije internetnih strani, s katerimi smo prepričali naše stranke, da smo sposobni izvesti najboljšo optimizacijo internetnih strani.''

Besede ,,Optimizacija spletnih strani za iskalnike'' in ,,Optimizacija spletnih strani'' so npr. povezave s spletnim naslovom: Optimizacija-spletnih-strani-za-iskalnike.html
in Optimizacija-spletnih-strani.

Besedilo ,,Optimizacija-spletnih-strani-za-iskalnike'' in ,,Optimizacija-spletnih-strani'' pa v angleškem jeziku imenujemo anchor text.

 

Kako Google določa uvrstitev mest?

Javno objavljeni dejavniki optimizacije spletnih strani s strani iskalnika Google

Uvrstitev mest je odvisna od številnih dejavnikov. Ker iskalniki želijo čim več obiska in iskanj, nudijo čim bolj uporabne in točne rezultate iskanja.  Lahko pa si ogledate dejavnike uvrstitve v iskalnikih  tudi na spletnem mestu http://www.google.com/.

Katere vrste datotek lahko Google indeksira?

Javno objavljene vrste datotek, ki jih iskalnik Google lahko indeksira so:

Adobe Portable Document Format (.PDF), Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Word, Rich Text Format (.RTF), Besedilo (.TXT), Viri Atom in RSS (.ATOM, .RSS).